dinsdag 18 mei 2010

Sea World

Vanmorgen,bij het open doen van de gordijnen,zagen wij iets wat wij de hele vakantie nog niet gezien hadden....grijze bewolking!
Nog even later zaten er ook nog eens spetters op de ramen...regen?!Wat is dat nou....in de sunshine state?!
We zijn tot nu toe echt ontzettend verwend wat het weer betreft,constant alleen maar mooi zonnig weer,zelfs zonder de in Florida bijna gebruikelijke " thunderstorm" in de namiddag.
Maar we zijn dit jaar zó verwend dat dit weerbeeld er toch wel heel erg ongezellig uitzag.
Geen probleem,gingen toch nog even ontbijten in ons hotel,dus lekker rustig aan dan maar.
Al voor wij onze laatste hap van de zelfgemaakte warme wafel met verse banaan op hadden, (tja....als het dan tóch iets minder weer is moet je jezelf maar verwennen met een lekker luxe ontbijtje hé?) was het alweer droog.
Alleen bleef de bewolking wel achter,maar met een dagje Sea World op het programma vonden we dat misschien niet eens zo erg!
Als eerste gingen we naar "Dolphin Cove",een bassin met,zoals de naam al verklapt,dolfijnen.
Je kan eventueel de dolfijnen voeren,maar kan ook een stukje verderop aan de kant van het bassin de vrolijke vriendjes bekijken en afwachten of ze misschien langs het kantje komen zwemmen en zich even lekker door je willen laten aaien.
Wij stonden nog geen paar minuutjes en jahoor....daar kwam er ééntje,draaide zich op z'n rug,en gleed met z'n buikje omhoog lekker langs onze handen.
Het ging heel snel,maar vonden het zo ontzettend leuk en op de één of andere manier lief.
Dat smaakte naar meer,dus bleven even staan,misschien ook leuk voor een foto want dat hadden we de eerste keer natuurlijk even zo gauw niet voor elkaar gekregen,maar helaas,ze zwommen nog wel voorbij maar lieten zich niet meer door ons aaien.
Na de dolfijntjes zijn we verder door het park gaan lopen,langs de stingrays,alligators,manatees enz.
Nog een ritje gemaakt in "Journey to Atlantis" een wild water reis naar de verloren stad van Atlantis,een verrassend leuke attractie vonden wij.
Inmiddels was het ondanks de bewolking en de wat lagere temperatuur van vandaag (27 C.) heel erg broeierig....pfffff!!!
Toen zijn we naar de show "Believe" gegaan,de show met Shamu.(killerwhale/orka)

We hadden hier eigenlijk veel van verwacht,want dit is toch wel één van de trekpleisters van het park,maar het viel ons eigenlijk een beetje tegen.
Een veel leukere show vonden wij " Blue Horizons",een vrolijke show met dolfijnen,vogels en veel showelementen van de trainers.
De encounters van de pinguins en haaien waren ook erg interressant om te bezoeken,altijd erg leuk die beesten te observeren.
Naast alle dieren die je kunt bekijken,zijn er ook 2 rollercoasters in Sea World; Kraken,een coaster met veel snelheid en waarbij je behoorlijk vaak over de kop gaat.
En dan is er nog Manta,dit is echt een bijzondere coaster.
Bij deze coaster zit je niet in een bakje,nee......je hangt met je gezicht naar beneden en zo duik je zo deep,en vlieg je zo hoog als een reuze rog....echt heel bruut!!!
Echt zo'n andere beleving om in deze positie van een rollercoaster te gaan!
Weer een top dagje in ons toch al zo ontzettend leuke akantie!!!!

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er inderdaad een topdag uit. Met of zonder bewolking

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fantastisch om te lezen maar misschien een idee om een keer echt met dolfijnen te zwemmen? Of hebben jullie dat al eens gedaan? Wij vonden het geweldig om met die beestjes echt te zwemmen, dit hebben wij gedaan in discovery cove maar in Florida zijn er vast nog wel meer adressen. Erg leuke ervaring.Kijk weer uit naar het verslag van morgen. VEEL PLEZIER.......

    BeantwoordenVerwijderen